Snelle levering

Verzending binnen 24u

Kwaliteitsgarantie

Hoogwaardig fotopapier 

Gratis verzending

Vanaf €24,99 

Hoe verkrijg ik een GPX-bestand van mijn sportactiviteit

Tips & Tricks

Maak een leuke herinnering aan jouw sportieve prestaties

Maak een verbinding met Strava, selecteer de activiteit en ontwerp je eigen kunstwerk.

Al vanaf € 4,99!
Start design

Sportieve prestaties zijn niet alleen herinneringen, maar ook mijlpalen die je wilt vastleggen en koesteren. Stel je eens voor dat je jouw favoriete hardlooproute, fietspad of wandeltocht kunt vereeuwigen in de vorm van een gepersonaliseerde poster. Een unieke manier om jouw sportieve prestaties te vieren is door een poster te creëren met de exacte route die je hebt afgelegd. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een GPX-bestand van je sportactiviteit kunt verkrijgen, zodat je deze hier kunt omzetten in een prachtige gepersonaliseerde poster.

 

Wat is een GPX-bestand?


Een GPX-bestand (GPS Exchange Format) is een standaard bestandsindeling voor het opslaan en uitwisselen van GPS-gegevens. Dit bestand bevat informatie over de geografische positie, hoogte en tijd van je sportactiviteit, zoals hardlopen, fietsen of wandelen. Het is een waardevol hulpmiddel om de exacte route van je activiteit vast te leggen.

 

Stappen om een GPX-bestand te verkrijgen:

 1. Gebruik een GPS-tracker:

  • Begin met het gebruik van een GPS-tracker tijdens je sportactiviteit. Dit kan een smartwatch, sporthorloge, smartphone-app of een ander GPS-apparaat zijn dat je activiteit nauwkeurig kan volgen.
 2. Start de GPS-tracking:

  • Voordat je begint met je sportieve activiteit, start je de GPS-tracking op je apparaat. Zorg ervoor dat het apparaat voldoende is opgeladen en een stabiele GPS-verbinding heeft.
 3. Voltooi je activiteit:

  • Voer je sportactiviteit uit zoals gebruikelijk. De GPS-tracker zal je route, snelheid en hoogte nauwkeurig registreren tijdens de hele sessie.
 4. Stop de tracking:

  • Zorg ervoor dat je de GPS-tracking stopt nadat je je sportieve doel hebt bereikt. Hierdoor wordt het volledige traject vastgelegd in het GPS-bestand.
 5. Exporteer het GPX-bestand:

  • De meeste GPS-trackers en apps bieden de mogelijkheid om je activiteit op te slaan als een GPX-bestand. Zoek binnen de instellingen van de apparaat- of app-interface naar de exportoptie voor GPS-gegevens.
   Deze stap is specifiek per GPS-tracker. Voor Garmin apparaten kan je hier een stappenplan terugvinden.
 6. Overdracht naar computer:

  • Verplaats het verkregen GPX-bestand naar je computer of een ander apparaat waar je de gepersonaliseerde poster wilt maken. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een mail.

 

Gebruik het GPX-bestand voor een gepersonaliseerde poster:


Nu je het GPX-bestand hebt verkregen, ben je klaar om je sportieve prestatie om te zetten in een unieke poster. Hier kan je via een simpele tool uw gepersonaliseerde poster maken. Upload eenvoudigweg het bestand, pas het ontwerp aan met kleuren, lettertypen en achtergronden naar keuze, en ontvang binnen de kortste keren een prachtige gepersonaliseerde poster van jouw sportactiviteit.

Kortom, het verkrijgen van een GPX-bestand van je sportactiviteit is de eerste stap naar het vereeuwigen van je prestaties in de vorm van een unieke poster. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een blijvende herinnering aan jouw sportieve avonturen.

Benieuwd naar andere artikels?