Snelle levering

Verzending binnen 24u

Kwaliteitsgarantie

Hoogwaardig fotopapier 

Gratis verzending

Vanaf €24,99 

De 5 beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen

Gids, MTB
Beste mountainbike routes in oost vlaanderen

Introductie

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op je mountainbike? Wil je de mooiste landschappen van Oost-Vlaanderen ontdekken terwijl je je conditie en techniek verbetert? Dan heb ik goed nieuws voor je: in deze blog deel ik mijn top 5 van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen. Deze plaatsen bieden je een gevarieerd aanbod van routes, afstanden, moeilijkheidsgraden en hoogtemeters. Of je nu een beginner of een gevorderde bent, er is voor elk wat wils. Lees snel verder en laat je inspireren!

Beste mountainbike routes in Oost-Vlaanderen

Kluisbos

Het Kluisbos is een prachtig bos op de grens van Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Het is een van de grootste bossen van Vlaanderen en heeft een rijke fauna en flora. Het Kluisbos is ook een paradijs voor mountainbikers, want het heeft meer dan 40 km aan bewegwijzerde routes. Je kan kiezen uit verschillende lussen, die variëren van 6 tot 25 km. De routes zijn geschikt voor alle niveaus, maar vergis je niet: het Kluisbos is heuvelachtig en heeft enkele steile hellingen en afdalingen. Je moet dus over een goede conditie en techniek beschikken om deze uitdaging aan te gaan. Het Kluisbos is een van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen, omdat het je een unieke natuurbeleving en een sportieve uitdaging biedt.

Lengte

100+ km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld tot moeilijk

Hoogtemeters

Gemiddeld

Populairste route (GPX bestand)

Details
mtb OV kluisberg

Bezienswaardigheden gebied

De Geuzentoren, een uitkijktoren uit de 19de eeuw.

Peetje en Meetje, twee grote rotsblokken die de resten zijn van een Keltische offertafel.

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn een heuvelachtige streek in het zuiden van Oost-Vlaanderen. Ze zijn vooral bekend om hun rol in de wielerklassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen. Maar ook voor mountainbikers zijn de Vlaamse Ardennen een topbestemming. Je kan er genieten van een afwisselend landschap, met bossen, weiden, akkers, kastelen, molens en pittoreske dorpjes. Er zijn meer dan 20 bewegwijzerde mountainbikeroutes, die samen meer dan 400 km beslaan. Je kan zelf je route samenstellen, of een van de bestaande lussen volgen. De routes zijn voorzien van een kleurcode, die de moeilijkheidsgraad aangeeft. De Vlaamse Ardennen zijn een van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen, omdat ze je een gevarieerd en historisch landschap en een sportieve uitdaging bieden.

Lengte

400+ km

Moeilijkheidsgraad

Variërend

Hoogtemeters

Moeilijk

Populairste route (GPX bestand)

Details
mtb OV vlaamse ardennen

Bezienswaardigheden gebied

De Molen ten Hotond, het hoogste punt van Oost-Vlaanderen.

Het Meetjesland

Het Meetjesland is een streek in het noorden van Oost-Vlaanderen, tussen Gent en Brugge. Het is een vlakke en landelijke streek, die bekend staat om zijn rust en gastvrijheid. Het Meetjesland is ook een ideale streek voor mountainbikers, want het heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Je kan er kiezen uit 10 bewegwijzerde mountainbikeroutes, die samen meer dan 200 km beslaan. De routes zijn geschikt voor beginners en gezinnen, want ze zijn niet te lang en niet te moeilijk. Je kan er genieten van een rustige en ontspannende fietstocht, langs kanalen, kreken, bossen, polders en boerderijen. Het Meetjesland is een van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen, omdat het je een rustige en landelijke fietservaring biedt.

Lengte

200+ km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Hoogtemeters

Makkelijk

Populairste route (GPX bestand)

Details
mtb OV meetjesland

Bezienswaardigheden gebied

Het Kasteel van Poeke

Het Museum Eddy Wally

Het Canadamuseum,

Stoomtrein Maldegem

Bezoekerscentrum Boekhoute.

Het Donkmeer

Het Donkmeer is een groot meer in het centrum van Oost-Vlaanderen, in de gemeente Berlare. Het is een populaire toeristische bestemming, die bekend staat om zijn eendenkroos, paling en waterrecreatie. Het Donkmeer is ook een leuke bestemming voor mountainbikers, want het heeft een mooie mountainbikeroute rond het meer. De route is 18 km lang en loopt langs het water, door bossen, langs weilanden en over bruggen. De route is niet te moeilijk, maar heeft wel enkele leuke hindernissen, zoals boomwortels, zand en modder. Het Donkmeer is een van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen, omdat het je een mooie en waterrijke fietservaring biedt.

Lengte

18 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Hoogtemeters

100m

Populairste route (GPX bestand)

Details
mtb OV donkmeer

Bezienswaardigheden gebied

Eendenkooi, een openluchtmuseum waar je de geschiedenis en de werking van een eeuwenoude eendenvangst kan leren.

Het Muziekbos

Het Muziekbos is een bos in het zuiden van Oost-Vlaanderen, in de gemeente Ronse. Het is een sprookjesachtig bos, dat bekend staat om zijn legendes, zijn muziekkiosk en zijn geografisch middelpunt van Vlaanderen. Het Muziekbos is ook een fantastisch bos voor mountainbikers, want het heeft een uitdagende mountainbikeroute door het bos. De route is 25 km lang en loopt over smalle en kronkelende paadjes, door dichte en donkere bossen, over steile en gladde hellingen en langs mooie uitzichtpunten. De route is moeilijk en technisch, en vereist een goede conditie en stuurvaardigheid. Het Muziekbos is een van de beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen, omdat het je een spannende en sprookjesachtige fietservaring biedt.

Lengte

25 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Hoogtemeters

500m

Populairste route (GPX bestand)

Details
mtb OV muziekbos

Bezienswaardigheden gebied

De Geuzentoren

De Boekzitting

De Sinnenbanken

Conclusie

Dit was een blog over de 5 beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen. Hopelijk vond je het leuk om te lezen. De bedoeling is ervoor zorgen dat je wat nieuwe ideeën opdoet voor je volgende mountainbikeavontuur. Oost-Vlaanderen is een prachtige provincie, die veel te bieden heeft voor elke mountainbiker. Of je nu houdt van rust, natuur, cultuur, geschiedenis of avontuur, je vindt het allemaal in Oost-Vlaanderen. Dus waar wacht je nog op? Spring op je mountainbike, en ontdek de 5 beste mountainbikeplaatsen in Oost-Vlaanderen!