Nieuwe Route voor de Dodentocht 2024 Bekendgemaakt

Wandelen
nieuwe route dodentocht 2024

Maak een leuke herinnering aan jouw sportieve prestaties

Maak een verbinding met Strava, selecteer de activiteit en ontwerp je eigen kunstwerk.

Al vanaf € 4,99!
Start design
gepersonaliseerde poster sportieve prestatie

Maak een leuke herinnering aan jouw sportieve prestaties

Maak een verbinding met Strava, selecteer de activiteit en ontwerp je eigen kunstwerk.

Al vanaf € 4,99!
Start design

De route voor de Dodentocht 2024, de 55ste editie van dit iconische evenement, is aangekondigd! Dit jaarlijkse evenement daagt deelnemers uit om 100 km te wandelen of te joggen binnen 24 uur, en vindt plaats op 9 augustus 2024. Hieronder vind je de belangrijkste details over de route en enkele tips voor deelnemers.

Hoogtepunten van de Route

De route van de Dodentocht 2024 voert door de prachtige regio van Klein-Brabant en biedt een mix van sfeervolle dorpen, schilderachtige vergezichten en ongerepte natuur. Deelnemers zullen smalle bospaden, poortjes en landelijke wegen trotseren, waarbij het grootste deel van de route toegankelijk is voor rolstoelen. In gevallen waar bepaalde segmenten niet toegankelijk zijn, zal de organisatie alternatieve routes bieden​. Deze kan je op onderstaande afbeedling herkennen aan de gele en paarse kleur.

Nieuwe route dodentocht 2024

Start- en Controlepunten

Er zijn verschillende controleposten langs de route waar deelnemers medische hulp, verfrissingen en andere benodigdheden kunnen vinden. Deze controleposten zijn essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en het comfort van de deelnemers. De exacte locaties van deze controleposten worden kort voor het evenement bekendgemaakt.

Registratie en Deelname

Registratie voor de Dodentocht 2024 opent naar verwachting in maart 2024. Het is belangrijk om je vroegtijdig in te schrijven, aangezien er een limiet is van 13.000 deelnemers om de veiligheid en logistiek te waarborgen. De deelnamekosten bedragen €59, inclusief routebegeleiding, medische voorzieningen, verfrissingen bij controleposten, en een aandenken voor degenen die de tocht volbrengen. Optionele extra’s zoals een deelnemers-T-shirt en een warme maaltijd bij het 50 km-punt kunnen tijdens de registratie worden besteld.

Herinnering aanmaken

Maak een uniek aandenken aan jouw 100 km prestatie met onze gebruiksvriendelijke editor tool. Voeg je Strava-activiteiten of GPX-bestanden toe en creëer een prachtig ontwerp dat je trots aan de muur kunt hangen. Bezoek deze tool en begin nu met het ontwerpen van jouw sportieve herinnering! Hieronder vind je een voorbeeld van een print dat je kan maken:

poster aandenken dodentocht 2024

Voorbereiding en Tips

Om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen, raden we aan om enkele trainingssessies in te plannen die vergelijkbaar zijn met de omstandigheden van de Dodentocht. Zorg voor comfortabele wandelschoenen, geschikte kleding voor verschillende weersomstandigheden, en voldoende hydratatie en voeding tijdens de tocht. Vergeet niet om regelmatig te rusten en je voeten te verzorgen om blessures te voorkomen​.

Meer Informatie

Voor gedetailleerde informatie over de route, inclusief een interactieve kaart en een downloadbare GPX-bestand, kun je de officiële website van de Dodentocht bezoeken. Hier vind je ook updates over eventuele wijzigingen in de route en praktische tips voor de dag van de tocht​ (Dodentocht)​​​.

Met deze informatie ben je klaar om deel te nemen aan de Dodentocht 2024 en te genieten van jouw tocht!

Benieuwd naar andere artikels?